Cele mai bune masini japoneze ale anilor 90

Epoca anilor ’90 a fost, fără îndoială, epoca de aur a mașinii japoneze. În general, tot timpul pe care l-am petrecut în copilăria noastră, blocați în fața televizorului , jucând legendarul Gran Turismo , am început să simțim, fără a ști cum, o atracție speciala pentru modelele de atunci.

Vom expune, la discreția noastră, cele mai bune 10 mașini care au revoluționat piața auto japoneză.

Cele mai bune mașini japoneze din anii ’90: Nissan Silvia S15

Între anii 1990 și 2000 au fost produse mașini legendare japoneze, printre care si seria 200sx / silvia.

Poate că Nissan Silvia S15 este unul dintre cele mai necunoscute modele pe teritoriul european, a fost unul dintre modelele care a fost comercializat doar pe piața japoneză și, de asemenea, ultimul care a fost echipat cu motorul SR20DET, deși cu o anumită variație electronică și înlocuirea a unor componente care l-au făcut să producă în jur de 250 CP.

Cele mai bune mașini japoneze din anii ’90: Nissan 300zx

Modelul 300zx a fost, fără îndoială, una dintre cele mai bune mașini japoneze din anii 1990. În Japonia l-au numit Fairlady Z. A fost o mașină foarte exclusivistă, dar prețul său ridicat a făcut pe oameni să se întrebe dacă nu era mai bine să cumpere un Corvette, ele erau la același preț.

Nu a fost o mașină ieftină, deoarece au depus toate eforturile în tehnologia sa de dezvoltare, design și confort … ceea ce a făcut ca Nissan să piardă numeroase vânzări. Chiar și așa, motorul său VG30DETT (3.0L biturbo) cu o putere de 280cp i-a lăsat pe multi cu gurile deschise, din acest motiv credem că ar trebui să fie în această listă.

Cele mai bune mașini japoneze din anii ’90: Nissan Skyline GTR R34

Pentru mulți este după cum s-ar spune “THE ONE“. Fără îndoială, acest model a făcut istorie, iar devalorizarea sa este mai scăzuta decât salariul minim în Romania. Este foarte complicat, dar nu imposibil ca un Skyline GTR R34 să circule legal în țara noastră, dar lăsând deoparte asta, licitațiile acestor mașini în Japonia se termină la 25.000 € – 30.000 €. Restul documentelor nu sunt o sarcină ușoară, așa ca multi prefera sa stea departe de probleme crezând ca riscul nu este pe meritate…
Lăsam deoparte aceste lucruri și hai sa ne concentram asupra caracteristicilor sale, vom găsi sub capotă un RB26DETT, un motor la prețuri ridicate, capabil să genereze până la 600 CP, fără a risca prea multă fiabilitate. Un vis pentru iubitorii de filme precum Fast & Furious!

Cele mai bune mașini japoneze din anii ’90: Mitsubishi 3000GT

De asemenea, cunoscut în Japonia ca Mitsubishi GTO, numele a fost moștenit de la clasicul GTO Galant din anii ’70.

Siglele acestei mașini sportive japoneze înseamnă Grand Turismo Omologata. Cea mai recentă versiune a acestui model (3000GT VR-4) a dezvoltat 320cv și 427Nm la doar 2500rpmEl a reușit să se ridice la înălțimea “bestiilor’ fabricate de Ferrari.

Cele mai bune mașini japoneze din anii ’90: Mitsubishi Lancer Evolution

Numeroase versiuni au apărut de la apariția primului Mitsubishi Lancer Evolution și toate au același sistem de motor 2.0L cu turbo compresor cu tracțiune integrală.

Motorul său 4G63, care la condus direct la campionatele de Raliuri, obținând o reputație excelentă în categoriile A, N și WRC.

Cele mai bune mașini japoneze din anii ’90: Subaru Impreza

Rivalitatea dintre Subaru și Mitsubishi a existat dintotdeauna. Uneori le comparăm și ne gândim, care ar putea fi mai bun … În cazul acestor două mașini de război, diferența a fost întotdeauna foarte strânsă.

Subaru Impreza STI 22B, am putea spune ca a fost cea mai buna mașina creata de Subaru în anii 90. Este o mașina de raliu aprobata pentru strada. Diferența dintre versiunile 2.0 și 2.2 este că la 3000rpm a putut să ofere 70cv mai mult. Motorul său produce 290 cp (limitat de cerințele pieței japoneze), iar componentele sale au venit direct de la WRC.

Cele mai bune masini japoneze din anii ’90: Honda S2000

Acest Roadster japonez ar intra în epoca anilor 90 foarte strâns. Producția sa a început în aprilie 1999 în cinstea celei de-a 50-a aniversări a companiei.

Acest Honda decapotabil este echipat cu un motor puternic, de 241cp, de 2,0 litri, care atinge (9500rpm). Motorul F20C sa numărat printre cele mai bune 10 motoare ale Ward-ului de mai multe ori.

Cele mai bune masini japoneze din anii ’90: Honda NSX

Honda NSX este considerată una dintre cele mai bune mașini japoneze din anii ’90, este un coupe cu două locuri, cu motor central. A fost prima mașină de producție care a deținut un șasiu monococ din aluminiu.

Designul modelului NSX este inspirat de modelul “HP-X” proiectat de Pininfarina italiană. După ce s-au făcut ajustările finale în versiunea finală, Ayrton Senna a fost însărcinat să o testeze în iadul verde (Nürburgring). Beneficiile acestei mașini au fost foarte asemănătoare cu cele ale modelului Ferrari 348, deși după ce au făcut mai multe teste, s-a văzut că a depășit ușor limitele din fabrică. O mașină făcută să alerge!

Cele mai bune masini japoneze din anii ’90: Mazda RX-7

Mazda Rx-7 are o diferență deosebită la fel ca si celelalte mașini japoneze de top din anii 90, motorul său nu funcționează cu tije. Inginerii încă pariau pe motorul lor rotativ Wankel , care fără îndoială, a devenit un rival direct pentru Nissan Z, Skyline sau Supra.

Producția acestui automobil sportiv a durat între 1993 și 2002. În cele mai recente versiuni, motorul său FC3S a produs 280cp grație celor două turbo, elemente pe care iubitorii de saga RX au ratat in versiunea Rx8.

Cele mai bune mașini japoneze din anii ’90: Toyota Supra

Aceste automobile sport se remarcă datorită potențialului deosebit oferit de motorul său după mici modificări. Configurația motorului Supra-ului este similară cu cea a modelului Nissan Skyline, un motor cu 6 cilindri, în linie cu două turbo, astfel încât acesta devine cel mai direct rival al său.

Din fabrica acest motor are 320cp ușor ampliabili. Istoria acestei mașini în curse este foarte largă, deoarece șasiul său a permis să intre în diferite categorii cum ar fi drifting, JGTC, Le Mans, Drags … lumea a realizat posibilitățile oferite și a făcut rapid un decalaj între public

Fără îndoială, anii ’90 au fost excelenți pentru mașinile japoneze, dar suntem siguri că în acest deceniu (2010-2020) vor apărea sau apar mașini japoneze extrem de puternice, deși știm că cel mai iubitor nu și-ar schimba nicioda mașina clasica. Nu este nimic mai bun decât o persoană care face tot posibilul pentru a păstra în viață o relicvă care a făcut istorie, fără aceste calități, mulți dintre noi am fi dispuși sa dam mașinile noastre vechi.

.

Leave a Comment